Знов білим цвітом вкрилися сади, і знов приходить свято Перемоги

Вже стільки літ і стільки зим,
Як відгримів той бій кривавий,
Вони ж ще там, на полі слави,
Уклін їм, мертвим і живим!

8 травня – в Україні відзначається День пам’яті та примирення, присвячений пам’яті жертв Другої світової війни. 9 травня – державне свято – День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

День пам’яті і примирення, День Перемоги для всіх – особливі дні. Подвиг, здійсненний нашими дідами і прадідами, настільки великий, що його масштабність із часом стає лише яскравішою і помітнішою. Ці дні викликають відчуття безмежної гордості за наш народ та водночас уособлюють героїзм і вічну скорботу за мільйонами нерозквітлих українських доль, нездійснених мрій і задумів. Ми у вічному боргу перед тими, хто в жорстокій битві отримав Славетну Перемогу, хто у післявоєнні роки відбудовував зруйновану країну.

Учні школи разом із класними керівниками прийшли до пам’ятника воїнам-односельчанам, поклали квіти до меморіальних плит, де викарбувані імена загиблих воїнів-односельчан. Хвилиною мовчання вшанували  пам’ять воїнів, які загинули в боях за визволення України, та населення, яке постраждало від дій фашистських окупантів, пом’янули усіх загиблих у тій страшній війні, наших дідів і прадідів, тих, хто ціною власного життя добував мир для прийдешнього покоління.

Переглянути фото

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *