Безпека на дорозі – безпека життя

Ми живемо в сучасному світі, де транспорт є невід’ємною частиною нашого життя. Ми – пасажири та пішоходи, маємо знати  та дотримуватись правила дорожнього руху, а це означає – бути захищеними. Кожна дитина почуває себе у безпеці тоді, коли знає, як правильно діяти у тій чи іншій екстремальній ситуації.

Сьогодні, навчаючи дітей правилам дорожнього руху, ми закладаємо надійний фундамент майбутнього безпечного життя. У цьому 2021-2022 навчальному році Місячник дорожнього руху проходив у період з 13 вересня по 13 жовтня. Метою його проведення було попередження дитячого дорожньо – транспортного травматизму і збереження життя та здоров’я дітей. В рамках Місячника дорожнього руху  в школі було організовано і проведено ряд заходів, спрямованих на вивчення та дотримання  правил  безпеки життєдіяльності під час дороги з дому до школи і навпаки. Особлива увага була звернена на спілкування з дітьми молодших класів, оскільки саме у цьому віці у дітей формуються не лише основи безпечної поведінки на дорозі і вулицях, а й правосвідомості загалом. У школі 23 вересня був проведений Єдиний день безпеки дорожнього руху.  Класні керівники пригадали з учнями правила дорожнього руху для пішоходів, велосипедистів та водіїв.  Протягом місяця по класах пройшли: виховні години – «Діти на дорозі», «Правила дорожнього руху – твоя безпека», «Ми – зразкові пішоходи», бесіда з елементами гри “Правила дорожнього руху знай – життя зберігай!”. Проводились вікторини  «Правила дорожнього руху» (2 клас), “Я – учасник дорожнього руху” (6 клас), «Дорожні знаки» (8, 9 класи). Учні 2 класу взяли участь у грі «Вулиця сповнена несподіванок» та разом із учнями 4 класу переглянули мультфільм «Азбука безпеки на дорозі тітоньки Сови». Відбувся перегляд відеоуроку з безпеки дорожнього руху (5 клас), відеороликів “Права і обов’язки пішоходів” (6 клас),  Учні 5 класу підготували стінгазету «Абетка дорожнього руху».

В період місячника дорожнього руху проводились практичні заняття «Наш шлях до школи» (2 клас), «Ми – пішоходи» (4-5 клас). Під час тренінгових занять  «Безпека пішохода» учні 8 та 9 класів пригадали та закріпили свої знання. Із великим задоволенням учні 5 та 6 класу розгадували кросворди та ребуси, малювали малюнки. Семикласники підготували для учнів 5 класу кросворд. Ті в свою чергу були приємно здивовані і з радістю виконали завдання.

Учні 9 класу  із великим задоволенням для учнів початкових класів складали пам’ятку для пішохода. Проведені заходи були цікавими, змістовними і сприяли повторенню, вивченню та закріпленню знань Правил дорожнього руху.

Місячник закінчився, але робота з вивчення правил дорожнього руху продовжується, адже безпека життєдіяльності є однією з головних умов існування людини.

Переглянути фото

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *