Пам’ятаємо, не маємо права забути…

“Згадайте нас – бо ми колись жили.
Зроніть сльозу і хай не згасне свічка!
Ми в цій землі житами проросли,
Щоб голоду не знали люди вічно.”

Лихо. Горе. Біль. Кров. Смерть… Це те, що залишає по собі слово Голодомор. Це страшно. 

Традиційно, в четверту суботу листопада, в Україні відзначають пам’ятний день жертв Голодомору 1932-33 років.

Голодомор 1932-1933 років – страшна трагедія в історії нашої держави, яка забрала життя мільйонів людей. Невідома навіть точна цифра. Щоб не повторилися такі події, ми повинні знати і пам’ятати про них.

Класні керівники провели тематичні уроки пам’яті, бесіди «Зернята надії» (2кл.), «Пам’ятаємо про Голодомор» (5кл.), «Чорна тінь олодомору» (6кл.), «Ці трагічні тридцять…чорні» (8кл.), «Голодомор – біль у серці України» (9кл.). Учні переглянули короткометражний фільм «Червоне намисто», відеоролик «Ти приніс мені яблуко?», мультфільм «»Голодний дух», запалили свічки пам’яті та хвилиною мовчання вшанували мільйони невинно убитих людей.
В цю мить кожен школяр замислився про той непереборний жах, який охоплює людину в момент, коли дитина просить у матері їсти, а навіть малесенького шматочка хліба немає, про нестерпний біль від втрати рідних…

Події тих років назавжди залишаться темною плямою історії нашої держави. Вони ніколи не зможуть канути в небуття, адже за масштабом, жорстокістю, цинізмом і організованістю з боку влади та наслідками для майбутніх поколінь вони не мають аналогів в історії людства. Пам’ятаймо про це!

27 листопада о 16-й годині учні нашої школи приєдналися до Всеукраїнської акції «Запали свічку».

Переглянути фото

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *