Тиждень німецької мови

                Мова в житті кожної людини відіграє важливу роль. Не було б мови, ми не змогли б обмінюватися набутими знаннями, і людство не змогло б досягти такого рівня розвитку, як сьогодні. А володіння іноземноюмовою об’єднує людей з різних континентів та виступає запорукою дружби.  Не знаючи хоча б елементарних слів іноземної мови, неможливо завести спілкування з людиною з іншої країни, якщо вона не володіє твоєю рідною мовою.

             Загалом людина, яка знає іноземні мови, – різнобічно розвинута особистість, володіє кращими  здібностями до вивчення нового, вільніша та більш впевнена у спілкуванні з людьми. Стара приказка говорить: «Скільки мов ти знаєш, стільки разів ти людина». Адже, кожна мова – це ключ, який відкриває двері до чогось  свого, до чогось нового.

             З прийняттям безвізового режиму, українці змогли легше подорожувати за кордон і зрозуміли значення англійської мови для комфортного мандрування. Адже в яку країну ти б не завітав, навіть якщо ти не знаєш національної мови цієї держави, англійська допоможе порозумітися, тому що цією мовою володіють аж півтора мільярда людей Планети!

             Тим часом, німецькою мовою володіє близько 130 мільйонів людей. Німецька мова – це мова техніки і фінансів. За останні п’ять років попит на неї значно виріс, у нас з’явилося багато німецьких партнерів та інвесторів. Інтенсивно імпортуються товари з Німеччини, наприклад, меблі, електроніка, автомобілі. А отже, потрібні люди, які можуть з цими імпортерами спілкуватися.

            Вивчення будь-якої іноземної мови розкриває перед нами нові можливості, робить багатшим наш  духовний світ. Володіючи іноземною мовою, людина автоматично переходить на вищий соціальний  ступінь, оскільки стає конкурентоспроможним претендентом на високооплачувану посаду. Тому не варто недооцінювати роль іноземних мов в житті людини, і ще зі школи варто старанно вбирати такі необхідні в сучасному світі знання.

            У Грузькій гімназії діти вивчають дві іноземні мови: англійську і німецьку. З 21 по 23 листопада у навчальному закладі проходив тиждень німецької мови. Учні шостого і сьомого класу працювали над проектом «Німецькомовні країни». Діти зібрали і презентували цікавий матеріал про ці країни, розширили свій словниковий запас, поглибили країнознавчі знання. Відповідаючи на запитання вікторини, вони показали знання вивченого матеріалу і високу активність.

Переглянути фото

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *