Всесвітній день української хустки

Cпоконвіків українська хустина була одним з найважливіших елементів народного вбрання та невід’ємною частиною української культури. І вже другий рік поспіль 7 грудня українці традиційно відзначають Всесвітній День української хустки.

Адже українська хустина є невід’ємною складовою культурної спадщини нашої країни. Учні нашої школи разом із педагогічним колективом взяли активну участь у проведенні флешмобу.
Також був проведений виховний захід «Українська хустка». Всі учні 5, 7-9 класів взяли активну участь у його проведенні. Усі присутні тимчасово перенеслись у давні часи, коли хустка  вважалася оберегом, символізувала любов та свободу, вірність традиціям і патріотизм. Глядачі мали змогу дізнатись про традиції і повір’я, пов’язані з хусткою, її історичним минулим. Учениці декламували вірші, співали пісню. Учні 7 та 9 класу змагались у складанні пазлів «Чарівна хустина». Відбувся перегляд відеопрезентації. Кожна учениця представила свою хустину та розповіла про її походження. Із великою зацікавленістю всі присутні слухали дівчат. Мабуть, найбільшим захопленням став флешмоб «Зав’яжи хустку». Старшокласниці активно допомагали одна одній і зав’язували хустини різними способами. Час пройшов весело і швидко.  Ми – сьогоднішня нація, відроджуємо, поважаємо, пропагуємо наші українські традиції.  Це наше минуле і майбутнє… Бережімо їх та поважаймо!

Переглянути фото, відео

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *