День Соборності України

Все, що мріялось віками,
Сповнилось, настало!
«Ще не вмерла Україна» –
Гордо прозвучало.

Для свідомого українця, для українця-патріота найсвятіше слово – «Україна», тому сьогодні учні школи вшановують дві визначні дати – проголошення незалежності України IV Універсалом Центральної Ради та проголошення Соборності України.

День Собо́рності — свято України, яке відзначають щороку 22 січня в день проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської У цей день прийнято також згадувати іншу подію, яка відбулась рівно на рік раніше 22 січня 1918 р. – прийняття IV Універсалу УЦР, яким проголошувалася повна незалежність УНР. Це одне з найважливіших державних свят, яке символізує єдність земель України.

Навіть зараз, в нелегкі часи для нашої Батьківщини, ми не перестаємо вірити, що територіальна цілісність України, навіки залишиться непорушною. Адже вона скріплена кров’ю мільйонів незламних борців минулого століття і тих, хто і зараз веде боротьбу з ворогом, який посягнув на цілісність нашої держави, на сході України.

Для школярів 2-9 класів були проведені тематичні уроки національно-патріотичного спрямування: «Єднання заради Незалежності», «Соборна мати Україна – одна на всіх, як оберіг», «Україна – єдина країна», а також вікторина «Як я знаю Україну?», «30 причин любити Україну». Діти згадали важливий момент історичного минулого – День злуки ЗУНР та УНР в одну державу та нинішню боротьбу проти російської агресії, як віхи єдиного процесу боротьби за незалежність України. Також діти  малювали, створювали  яскраві плакати, приурочені до Дня Соборності.  Проте кульмінацією святкування стало проведення флеш-мобу: «Живий ланцюг єднання». Учні,  тримаючи державний прапор, створили нерозривний,  символічний ланцюг єдності, щоб відчути дух дружби, свободи і гордості за свою державу.

Проведені заходи, подарували розуміння того, що лише в єдності дій та соборності душ можемо досягти величної мети – побудови духовно багатої, вільної та демократичної України, якою пишатимуться наші нащадки.

На вівтар української державності багато поколінь поклали своє життя. І нинішнє покоління українців – приклад сили духу, сили патріотизму, сили незламності, які успадкували від предків.

Переглянути фото, відео

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *