Місячник ЦЗ

З 03 по 31 жовтня 2022 року в Грузькій гімназії проводився «Місячник цивільного захисту».  Запобігти, попередити, врятувати – головне завдання цивільного захисту.

Створення безпечних умов для навчання і виховання дітей, формування в учнів навиків безпечної поведінки в різних сферах життя – це пріоритетні напрямки роботи нашої гімназії. Учні мали можливість вдосконалювати теоретичні та практичні знання з ЦЗ протягом жовтня в рамках «Місячника цивільного захисту».

В умовах дистанційного навчання класними керівниками проведено змістовні заходи, уроки, бесіди, на яких обговорювались правила поведінки під час надзвичайних ситуацій, правила поводження з вибухонебезпечними та підозрілими предметами, правила дорожнього руху тощо.

Проведені заходи:

З учнями 1, 3 класів проведені уроки безпеки «Я у безпечному місці»,  «Що таке БПЛА і як уберегтися від нього». Переглянули презентацію «Вогонь – друг і ворог людини», відеоролики «Як поводитись при виявленні невідомих предметів», «Що потрібно знати дітям про міни та вибухонебезпечні предмети», «Правила пожежної безпеки для дітей», «Що робити, коли лунає сирена», також із задоволенням переглянули та обговорили мультфільми «Небезпечні знахідки», «Казка про вогняну іскринку». Ще учні підготували малюнки, присвячені даній тематиці.

З учнями 6, 7, 9 класів було проведено:

  • Година спілкування “Небезпечні ситуації”.
    Рятування  людей. Надання долікарської допомоги. Перегляд відеоматеріалів. (6 клас)
  • Ознайомлення з пам’ятками “Як діяти в разі виникнення хімічної небезпеки?”, “Правила поведінки в разі ядерної небезпеки”, перегляд фільму “Небезпечні знахідки. Обережно міни!”. (9 клас)
  • Година спілкування «Знати, вміти, уціліти», інструктаж «Вузлики напам’ять» з нагадуванням правил безпечного поводження під час надзвичайних ситуацій, перегляд відеосюжетів на тему ЦЗ, бесіда «Уникнення враження мінами і вибухонебезпечними предметами», обговорення ситуацій «Коли вдома сам». (7 клас)

     Проведення в школі Місячника цивільного захисту сприяло удосконаленню учнями теоретичних знань щодо дій в умовах надзвичайних ситуацій, готовності учнів діяти за сигналами  оповіщення тривоги, розумінню важливості збереження власного життя. Дуже важливо формувати навички правильної поведінки під час небезпеки, адже попереджений – значить озброєний.

Переглянути світлини

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *