Крути – символ героїзму українського юнацтва.

Славний цвіт наш молоденький
Бився до загину
Щоб відстояти свободу,
неньку Україну.

29 січня вся Україна вшановує пам’ять Героїв битви під Крутами. Це одна з трагічних і водночас легендарних сторінок в історії нашої держави. У цей день 105 років тому українці проявили героїзм та жертовність заради незалежності України, стримавши наступ більшовицьких частин на Київ.

Після здобуття Україною незалежності подвиг героїв Крут став символом патріотизму у боротьбі за незалежність країни. На державному рівні цей день почали відзначати з 2003 року.
В цей день ми згадуємо подвиг студентів та гімназистів Києва, які на заклик молодої Української Народної Республіки відгукнулися захищати свою Батьківщину. Вони не мали військового досвіду, але горіли бажанням не допустити ворога на рідну землю. Завдяки звитязі та сміливості українських воїнів ворожий наступ більшовиків на Київ було зупинено на декілька днів.
На вшанування пам’яті героїв, подвиг яких став вічним символом незламності всіх захисників України, у Грузькій гімназії проведено ряд виховних заходів: інформаційні хвилинки, виховні години “Пам’ятаємо Героїв Крут”, «Крути: подвиг і трагедія», перегляд документальних фільмів, художнього фільму «Крути 1918». Класні керівники провели невеличкий історичний екскурс у далекий січень 1918 року, коли й відбулися ці страшні, криваві й болючі для українців події…… Мета заходів – ознайомити учнів із подіями, які сталися у січні 1918 року на станції Крути, виховувати інтерес і повагу до історичного минулого своєї країни, сформувати уявлення про обов’язок, мужність, героїзм. 
Всі проведені заходи до Дня пам’яті Героїв Крут об’єднала думка про те, що цей день назавжди залишиться в пам’яті світлим днем подвигу та прикладу для нинішніх і майбутніх поколінь, надії і любові до своєї Батьківщини.
Крути стали легендою, символом жертовності та незламності молодого покоління. Вічна слава й пам’ять Героям, які полягли в бою за наше сьогодення та свободу України. Крути – наша гордість і слава!
Наші бійці Збройних Сил України продовжують традиції героїв Крут – б’ють ворога і відстоюють незалежність і територіальну цілісність нашої Батьківщини. Перемога буде за нами! Пам‘ятаємо історію, захищаємо майбутнє!!!

Переглянути фотоматеріали

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *