29 серпня – День пам’яті загиблих захисників України

29 серпня – це не єдиний день у році, коли ми згадуємо, віддаємо шану, розповідаємо про тих, хто віддав життя, щоб відстояти Україну, її державність, незалежність і соборність.

29 серпня – День пам’яті загиблих захисників України.
Цей День пам’яті держава започаткувала в 2019 році. Саме 29 серпня, бо з цією датою пов’язаний один із найтрагічніших епізодів російсько-української війни до повномасштабного вторгнення – вихід українських воїнів з оточення під Іловайськом у 2014 році. Тоді російське керівництво – традиційно для себе – порушило домовленості: українських військових розстріляли, коли вони колонами проходили тим, що мало бути «зеленим коридором». Їхній шлях пролягав через соняшникові поля. Тому традиційним символом пам’ятного дня 29 серпня став соняшник.
На жаль, і наше село не оминула трагедія : на місцевому кладовищі майорить прапор над могилою воїна Олександра Млінкова.  Сьогодні ми схиляємо голови перед тими, хто поклав своє життя за Україну, кладемо квіти на їх  могили. Вічна слава Героям, які  загинули у боротьбі за нашу свободу! Вічна пам’ять та шана кожному захиснику України.

Переглянути фото

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *