Тиждень дитячої та юнацької книги

Книги – морська глибина:
Хто в них пірне аж до дна,
Той, хоч і труду мав досить
Дивнії перлини виносить.

Франко І. Я.

    Безмежна сила книги. Без неї людина – сліпа. Книга відкриває перед людьми цілий  світ. Протягом усього життя ми звертаємося до книги, вона відкриває нам небачені обрії, допомагає зрозуміти історію народу, розкриває таємниці природи життя. Книга допомагає нам у навчанні і вихованні, збагачує знаннями, зміцнює волю. Вона є надійним другом, помічником та порадником.

Книга – це корабель мудрості, який на вітрилах людської думки несе дорогоцінний вантаж крізь віки і проносить його через серце кожного небайдужого.

    Щороку 2 квітня уся всесвітня спільнота відзначає День дитячої книги. Це свято привертає увагу всіх дітей та їхніх батьків до надзвичайної важливості книжки в житті юних читачів. Адже саме вона відкриває малятам двері у великий та незнайомий світ, знайомить з невідомими раніше істотами, розкриває таємниці життя, сприяє становленню особистості.

 З 03 по 07 квітня у Грузькій гімназії проходив Тиждень дитячої та юнацької книги. Учні взяли активну участь у його проведенні. Відбулось знайомство з історії виникнення книги. Із великим задоволенням учні презентували фото із  улюбленими книгами та поділились своїми враженнями від їх читання. Учні початкових класів розгадували вікторину «Мандруємо країною казок», представляли малюнки до улюбленої казки, декламували вірші, вислови відомих людей про книги. Першокласники разом із батьками вперше відвідали сільську бібліотеку  як читачі. Тиждень книги пройшов у гімназії цікаво та залишив по собі багато приємних емоцій. Дізнавшись багато цікавого про сучасних і не тільки  авторів, кожен із нас обов’язково захоче придбати нову цікаву книгу, яка ще пахне друком або взяти її у бібліотеці і поринути у її світ. Читайте книги! Вони зцілюють душу та піднімають настрій!

Переглянути відео

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *