“Чорнобиль не має минулого часу”

26 квітня 1986 року – день, який поділив життя мільйонів людей на до і після… Саме в цей день сталась найбільша трагедія не тільки для АЕС України, а й для усього людства – вибух на Чорнобильській АЕС. 26 квітня 2023 року виповнюється 37 років із моменту трагічних подій на Чорнобильській АЕС. І саме у цей день в нашій гімназії були проведені заходи, приурочені 37-й річниці аварії.

Виховні заходи, які були проведені, розповіли про аварію на Чорнобильській АЕС, про героїв-ліквідаторів цієї аварії, про зону відчуження, забруднення радіоактивними елементами території України внаслідок цієї катастрофи, про перше укриття 4 енергоблока і про новий саркофаг, який був повністю введений в експлуатацію у 2019 році. Мета таких занять не налякати дітей цією інформацію, а показати, які уроки ми із цього можемо винести, поговорити про ціннісні питання.
Пам’ятаємо та вшановуємо героїв, які 37 років тому пожертвували своїм життям та здоров’ям, рятуючи світ від смертельного випромінювання.Низький уклін ліквідаторам аварії. Вічна пам’ять тим, хто вже не з нами.Щира подяка всім, хто продовжує працювати на АЕС в умовах воєнного стану.
Наразі Україна боронить землю від держави-терориста, яка вдається до підступних провокацій та ядерного шантажу, і своїми діями знову наражає світ на небезпеку і жахіття радіаційної катастрофи. Українці вже вкотре стоять на сторожі безпеки усього світу.

Слава Україні! Слава її Героям!

Переглянути фотоматеріали

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *