Тиждень української мови

Рідна мова в рідній школі!
Що бринить нам чарівніш?
Що нам ближче, і миліш,
І дорожче в час недолі?!
Олександр Олесь

Традиційний філологічний тиждень, приурочений Дню української писемності і мови, завершив свою роботу, залишивши чудові враження та емоції всім учасникам. Ніхто не залишився без цікавих завдань , адже з 5 по 9 листопада всі школярі мали гарну нагоду дізнатися багато нового і цікавого про українську мову. В перший день тижня восьмикласниці Блінчикова Руслана і Рябова Юлія провели для першокласників гру «Допиши віршика». Підхопили естафету учні 5 класу , які з задоволенням розгадували мовознавчі ребуси і спробували складати їх самостійно. До учнів 2-4 класів завітали дев’ятикласники Ковальчук Крістіна і Корчавий Андрій для проведення вікторини «Казкові перегони». А ще протягом всього тижня молодші школярі із задоволенням виконували завдання гри «Абетковий дивограй».
Цікаво пройшов конкурс творчих робіт «Валентинка рідній мові», за проведення якого відповідали учні 8 класу Маслій Анастасія та Сокирка Валерій. Свої колективні та індивідуальні роботи діти розмістили на стенді «Наша творчість». Скільки теплих і щирих побажань було написано на адресу рідної мови, якими чудовими ілюстраціями прикрашено кожну дитячу роботу!
Найбільш насиченим став останній день тижня української мови. Спочатку всі охочі долучилися до написання XVІІІ радіодиктанту національної єдності «Крила України». А після уроків команди учнів 8 і 9 класу провели мовознавчий турнір «Хто зверху?». Глядачі із задоволенням спостерігали, як команди дівчат ( Ковальчук Крістіна, Рябова Юлія, Маслій Анастасія, Блінчикова Руслана) та хлопців ( Нікітішин Тарас, Корчавий Андрій, Маслій Анатолій, Сокирка Валерій) відгадують уривки із вивчених творів, складають слова, упізнають відомих особистостей у нових іпостасях. А ще всі мали змогу переглянути відео пісень сучасних українських виконавців та гуртів на слова Василя Симоненка, Ліни Костенко, Івана Малковича.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *