Пам’яті жертв Голодомору…

Голодомор був однією із «найтемніших сторінок історії людства». «Голодомор – це страхітливий та систематичний геноцид мільйонів українців тоталітарним радянським режимом. Дітей, жінок та чоловіків морили голодом та вбивали лише за намагання говорити рідною мовою, продовжувати культурні звичаї, зберегти землю та жити в мирі».

Кожну четверту суботу листопада Україна  і світ вшановують пам’ять жертв Голодомору. Цього року ця подія  припала  на 24 листопада.

Традиційно о 16:00 пам’ять загиблих під час геноциду українського народу вшановують хвилиною мовчання та встановлюють запалену свічку на підвіконня.

От і учні та вчителі нашої школи вшанували хвилиною мовчання пам*ять жертв Голодомору 1932-33 рр. та долучилися до акції “Запали свічку”.

Голодомор намагався зламати українців, але вони витримали, уперто боролися та врешті-решт здобули свою незалежність.

Класні керівники 1-9-х класів на протязі тижня провели з учнями класів бесіди щодо відзначення Дня пам’яті жертв голодоморів в Україні. Кожен класний керівник самостійно підбирав матеріали щодо роз’яснення питання про страшні голодомори в історії українського народу. А ще учні 8 класу з класним керівником (Сокиркою П.М. – вчителем історії) упорядковували братські могили загиблих, які стали жертвами Голодомору 1932-1933 років.

Голодомор в Україні 1932-1933рр. – це злочин проти українського народу, який знекровив та спустошив нашу землю, забрав мільйони життів. Українська нація пережила це лихоліття, вона вистояла та зберегла свою ідентичність. Але обов’язок кожного з нас пам’ятати про страшний злочин ХХ століття.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *