Організація освітнього процесу в школі на період пандемії

Освітній процес в середній загальноосвітній школі І-ІІ ступенів с.Грузьке розпочався відповідно до епідеміологічної ситуації у Вінницькій області.

Керуючись листом Міністерства освіти і науки України №1/9-420 від 05.08.2020 «Щодо організації роботи закладів загальної середньої освіти у 2020-2021 навчальному році», №1/9-490 від 28.08.2020 «Щодо створення безпечних умов організації освітнього процесу у 2020-2021 навчальному році», Постанови Головного державного санітарного лікаря України від 22.082020 №50 «Про затвердження протиепідемічних заходів у закладах освіти на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)».

–   Розроблено алгоритм дії на випадок надзвичайної ситуації, пов’язаної з реєстрацією випадків захворювання на коронавірусну хворобу (СОVID-19) серед здобувачів освіти та працівників закладу освіти.

– Призначено відповідальну особу (Смаженюк С.Л.), яка відповідає за проведення роз’яснювальної роботи з персоналом та здобувачами освіти щодо індивідуальних заходів профілактики та реагування на виявлення симптомів коронавірусної хвороби (СОVID-19) серед персоналу або здобувачів освіти, яка також проводить щоденно термометрію у персоналу закладу.

– Проведено інструктаж для працівників щодо запобігання поширенню коронавірусної інфекції (СОVID-19), дотримання правил респіраторної гігієни та протиепідемічних заходів, здійснено запис у відповідний журнал.

– У класних кімнатах та шкільних коридорах розміщена роз’яснювальна інформація щодо коронавірусної хвороби.

– Всі працівники закладу забезпечені засобами індивідуального захисту із розрахунку 1 захисна маска на 3 години роботи.

– Створені всі необхідні умови щодо дотриманням працівниками та здобувачами освіти правил особистої гігієни (рукомийники, мило рідке, паперові рушники, антисептичні засоби для обробки рук тощо).

– У школі відведено спеціальну кімнату для тимчасового перебування учасників освітнього процесу в разі виявлення в них симптомів гострого респіраторного захворювання або підвищеної температури (ізолятор).

– Щоденно чергові учителі та класні керівники проводять  опитування здобувачів освіти щодо їх самопочуття та наявності симптомів распіраторної хвороби.

– У школі наявні розмітки на підлозі, що полегшує організацію двостороннього руху коридорами для учасників освітнього процесу.

– З окремих предметів заняття проводяться на свіжому повітрі.

https://photos.app.goo.gl/1FUmDesqW86AH5tT8

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *