День визволення України від фашистських загарбників

Їх прийняла війна, лишивши списки,
Загиблих в праведнім бою,
Застигли в тузі обеліски
В гранітнім з каменю строю.

Їх імена на мраморі куто,
На граніті, металі,
Щоб кожен їх знав;
“Ніхто не забутий, ніщо не забуто!
І безвісті ніхто не пропав.”

     День визволення України від фашистських загарбників — це день пам’яті, яке відзначається в Україні щорічно 28 жовтня, у день остаточного вигнання військ нацистської Німеччини та її союзників під час Другої світової війни за межі сучасної території України. Ця дата ніколи не зітреться у серці кожного громадянина України.

       У цей день ми схиляємо голови перед пам’яттю загиблих воїнів-визволителів та вклоняємося живим учасникам тих героїчних подій. Подвиг наших ветеранів – це еталон мужності, патріотизму, сили волі та справедливості. Ми зберігаємо правдиву історію великої перемоги нашого народу, адже це складає міцну основу для єдності майбутніх поколінь.

       Сьогодні педколектив СЗШ І-ІІст. с.Грузьке разом із працівниками будинку культури та сільським бібліотекарем прийшли до пам’ятника воїнам-односельчанам, поклали квіти до меморіальних плит, де викарбувані імена загиблих воїнів-односельчан. Хвилиною мовчання вшанували  пам’ять воїнів, які загинули в боях за визволення України, та населення, яке постраждало від дій фашистських окупантів, пом’янули усіх загиблих у тій страшній війні, наших дідів і прадідів, тих, хто ціною власного життя добував мир для прийдешнього покоління.

76 років відділяє нас від тих днів, коли Україна була звільнена від фашистських загарбників. Та скільки б не пройшло років і десятиріч, ми завжди будемо звертатися до тих історичних подій, що знаменують перемогу життя над смертю, розуму над безумством, гуманності над варварством.

https://photos.app.goo.gl/po4wEAFHJp4gCamg7

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *