Тиждень інформатики

З метою поглиблення й розширення знань з інформатики, підвищення інтересу учнів до предмету, формування пізнавальної активності, розширення кругозору учнів, формування креативних комунікативних умінь школярів, розвитку особистісних якостей та інтелектуальних здібностей учнів у нашій школі з 23.11 по 27.11 пройшов тиждень інформатики.

Всі заходи були спрямовані на розвиток творчої фантазії учнів, їх логічного мислення, вміння орієнтуватися в інформаційному просторі, формування обов’язковості, відповідальності, креативності.

Протягом тижня учні розгадували ребуси та кросворди, брали участь у конкурсі малюнків, розмальовок, стінгазет; проводились вікторини, обговорювали проблеми безпеки Інтернету, переглядали відеоролики.

Під час проведення тижня були проведені такі заходи:

1. Демонстрація мультфільму “Казка про комп’ютер” (1, 3кл.), відеофільму “Комп’ютери майбутнього” (5-8кл.);

2. Турнір юних інформатиків (7кл.);

3. Брейн-ринг “Незвичайна інформатика” (6кл.);

4. Конкурс ерудитів “Комп’ютерний світ” (7кл.);

5. Вікторина “Інтелектуальне казино” (8кл.);

6. Урок “Подорож до Комп’ютерленду” (4кл.).

7. Конкурс “Придумай назву” (6-8кл.)

 Проведення тижня інформатики – це дійсно корисно, це вносить різноманітність у шкільне життя. Підвищує рівень знань учнів з інформатики. Розвиває творчі й інтелектуальні здібності дітей, інтерес до вивчення інформатики, самостійність та наполегливість. Виховує вміння працювати в групах, почуття відповідальності.

Актуальність проведення «Тижня інформатики» полягає в тому, що даний захід вдало поєднує ігрові і навчальні моменти, показує значущість і роль інформатики в сучасному динамічному суспільстві, сприяє розвитку пізнавальної активності, творчих здібностей, кмітливості, винахідливості.

Турнір – це завжди свято, веселий настрій, вигадки. Гра відкриває зовсім інші сторони інформатики, ті, на які не завжди звертаєш увагу на уроці, при серйозній розмові про цю складну сучасну науку. Для багатьох учнів гра дала можливість проявити свою любов до предмета, розкрити приховані таланти, а для декого стала поштовхом до зацікавлення.

Всі учасники заходів були нагороджені грамотами.

https://photos.app.goo.gl/JtyAaKqnmnNi3s178

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *