Ми за життя без насильства!

Ми – проти зла, проти насильства,
Ми – проти схилених голів,
Ми – проти пострілів у спину,
Ми – проти сміху над людьми.

З 25 листопада по 10 грудня у нашій школі була проведена щорічна Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства» з метою забезпечення прав дітей, захисту від будь-яких форм фізичного або психічного насильства, попередження випадків насильства в сім’ї.
Дати початку та завершення акції вибрані не випадково. Вони створюють символічний ланцюжок,

поєднуючи заходи проти насильства стосовно жінок та дії щодо захисту прав людини, підкреслюючи, що будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі, є порушенням прав людини.
25 листопада – Міжнародний день ООН з викоренення насильства щодо жінок, що присвячений сестрам Мірабаль, які були жорстоко вбиті під час диктатури Трухильо у Домініканській Республіці у 1960 році;
1 грудня – Міжнародний день боротьби зі СНІДом,
2 грудня – Міжнародний день боротьби з рабством,
3 грудня – Міжнародний день інвалідів,
5 грудня – Міжнародний день волонтера,
6 грудня –річниця інциденту в Монреалі, коли 14 жінок-студенток були вбиті злочинцем лише через те, що “вони були феміністками”,
9 грудня – міжнародний день боротьби з корупцією, 10 грудня – Міжнародний день прав людини; 
10 грудня – День прав людини, коли уряди країн-членів ООН 10 грудня 1948 року визнали права людини “на життя, свободу та недоторканість особи для всіх без винятків”, підписавши Загальну декларацію прав людини.

Учні нашої школи  також долучились до цієї акції.
З учнями 1 класу проведений урок толерантності «Доброзичливі стосунки з оточуючими», учні виготовили плакат «Наші пальчики проти насильства», переглянули та обговорили мультфільми «Уроки обережності. Незнайомці», «Подарунок».
Учні 3 класу виготовили плакат «Ми проти насилля».
З учнями 4 класу проведена вікторина «Знай свої права, дитино», учні переглянули презентацію «Права дитини», відеоролики «Що таке СНІД», «Цінуй і ділися», «Жінки проти насильства», «Боротьба з корупцією. Як це має працювати?», мультфільм «Ловці мрій».
Всі учні початкових класів із задоволенням взяли участь у конкурсі малюнків «Мої права» (4кл.), «Моя сім’я – моя фортеця» (1кл.), «Мій улюблений світ – без насильства».

Учні 5 класу провели флешмоб «Ми проти насильства. Ми за любов і турботу», урок доброти «Добро починається з тебе», урок-застереження «СНІД: подумай про майбутнє – обери життя», переглянули та обговорили документальні фільми «Життя на продаж» за участю відомої співачки Джамали, та «Про любов» Тофіка Шахвердиєва, відеоролики «»Ми проти насильства», «Волонтери – ентузіасти нашого часу». Проведено анкетування на виявлення насильства в сім’ї та школі «Що я знаю про насильство?», тестування «Чи знаю я свої права», виготовили плакати «Ця рука ніколи не вдарить» та «Зупинимо насильство разом».

Всі учні взяли участь у акціях «Ми проти СНІДу» та «Синя стрічка проти насильства», обговорили та зрозуміли важливість цих проблем.

У школі організована виставка «16 днів проти насильства».

https://photos.app.goo.gl/VhXzULTxbTQUQFSR8

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *