Місячник цивільного захисту

   Нагальною потребою сьогодення є вміння діяти в надзвичайних ситуаціях. Особливо якщо це стосується дітей. Тому кожного навчального року у нашій школі проходить Місячник цивільного захисту. Цього року він проходив у період із 17 вересня по 17 жовтня.

Основними завданнями стали:

  • практична перевірка здатності учасників навчально-виховного процесу, невоєнізованих формувань школи грамотно та чітко діяти для захисту свого здоров’я та життя в надзвичайних ситуаціях;
  • закріплення учнями умінь, навичок щодо збереження та захисту здоров’я і життя під час надзвичайних ситуацій, користування засобами індивідуального та колективного захисту, надання першої медичної само- та взаємодопомоги;
  • практичне відпрацювання учасниками навчально-виховного процесу школи дій за планами реагування  в умовах надзвичайного стану;
  • формування і розвиток в учнів морально-психологічних якостей: мужності, витримки, ініціативи, здатності до взаємної виручки під час небезпеки.
Впродовж  Місячника цивільного захисту було проведено ряд запланованих заходів. Всі учні нашої школи долучились до його проведення. Класними керівниками було проведено бесіди “Легко вогник запалити, та не легко загасити” (2 клас), «Вчимося правилам пожежної безпеки» (4 клас), «Знання правил пожежної безпеки – запорука збереження життя» (6 клас). Учні 5 класу взяли активну участь у обговоренні тренінгу «Надзвичайні ситуації». Шестикласники вправно розгадували ребуси з теми «Основи цивільного захисту».  Найменшими учнями 2 та 4 класу була підготовлена виставка малюнків «Наші рятівники». Із великим задоволенням вони переглянули відеоролик «Вогонь – друг чи ворог?» та мультиплікаційний фільм «Фіксики. Вогнегасник». У стінах нашої школи був проведений День цивільного захисту, який  мав на меті відпрацювати учасниками навчально-виховного процесу дії щодо подолання негативних наслідків надзвичайних ситуацій, спрямованих на гарантування безпеки та захисту населення, матеріальних та культурних цінностей у мирний час та особливий період. Учні пригадали правила поведінки під час виникнення пожежі та дії по сигналу «Увага всім!». По закінченню  усі отримали пам’ятки поводження з вогнем  та надання першої допомоги при пожежі. Особливий інтерес викликав проведений урок обережності «Надзвичайні ситуації» у 8-9 класах, у ході якого учні переглянули навчальні фільми з тематики цивільного захисту, дізналися про сучасні засоби пожежогасіння, повторили правила використання індивідуальних засобів захисту органів дихання, дії населення під час різних видів надзвичайних ситуацій. Учні 7 класу мали можливість пригадати, як себе поводити у надзвичайних ситуаціях.  Оскільки COVID-19 продовжує поширюватися, важливо вживати заходів для запобігання подальшій передачі і зменшення наслідків спалаху захворювання. Особливо важливим є захист дітей в навчальних закладах від інфікування. Тому класними  керівники з учнями 2 – 9-х класів було проведено цілий ряд профілактичних заходів по попередженню захворюваності на  COVID-19. Учні 7-9 класів взяли участь у рольовій грі «Моя поведінка в криміногенній ситуації». Основну увагу було приділено практичним заняттям. Зокрема, класні керівники 5 – 9-х класів відпрацювали з учнями «Правила поведінки при виникненні надзвичайних ситуацій техногенного, екологічного, природного, епідемічного характеру». Класний керівник з учнями 2 класу провели практичне заняття ” Захист органів дихання”.   Учнями 7 – 9 класу було проведено показові навчально-практичні заняття з надання першої медичної долікарняної допомоги при переломах, кровотечах та зупинці дихання, під час яких використано відповідні відеосюжети.  

 Практична спрямованість заходів, що проводилися, викликала інтерес в учнів, спонукала їх до поглиблення знань із цивільного захисту  та здобуття практичних навичок захисту від наслідків надзвичайних ситуацій.       

      Проведення щорічно Місячника  цивільного захисту доводить, що учні пам’ятають і вміють грамотно і чітко діяти для захисту свого життя і здоров’я у різних надзвичайних ситуаціях.

Переглянути фото

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *