В Європу з Україною в серці!

  9 травня в Європейському Союзі та інших країнах на відзначення миру та єдності на континенті святкується День Європи. Нині, як ніколи, важливо формувати розуміння того, що наша держава належить до європейського спільного дому. Європейський вибір України – це запорука її розвитку і альтернативи цьому вибору немає.

Україна пройшла довгий і тернистий шлях щоб довести ідею стати частиною Європейського Союзу до логічного завершення. День Європи – це символ започаткування нової успішної моделі мирної співпраці між державами, що ґрунтується на спільних цінностях та інтересах. Європа нині різниться традиціями й мовами, але, об’єднана спільними цінностями. Європейський Союз захищає цінності, заохочує до співробітництва між народами Європи, сприяє єдності, зберігає розмаїття культури, а головне – забезпечує соціальну справедливість. Для ознайомлення шкільної молоді з європейськими цінностями та традиціями, спонукання дітей до висловлювання власної думки через творчість про європейське майбутнє, проходила ціла низка виховних заходів. І хоча учні знаходяться на дистанційному навчанні, все ж без винятку всі взяли активну участь у святкуванні Дня Європи. Так були проведені години спілкування із представленням презентацій «День Європи в Україні. Європейський калейдоскоп”(5 та 6 клас), «День Європи – спільні цінності та інтереси” (7 та 8 клас), «Європейський Союз і Україна : кроки до зближення» (9 клас). Учні другого  класу переглянули мультфільм «Дітям про Євросоюз». Мабуть, найулюбленішим заняттям дітей залишається створення малюнків, тому тут вони себе проявили творчо (2-6 клас). Була представлена тематика «Україна – серце Європи”. Учні 5 класу підготували відеозвернення з нагоди свята та відбувся перегляд та обговорення відео «Як виник Євросоюз», «Як влаштований Євросоюз». Шестикласники розгадували  ребуси (країни ЄС), переглядали відеоролики “Дітям про Євросоюз”, “Мої європейські цінності”. Взяли участь у вікторині “День Європи”. Учні 8 класу склали колаж піктограм “Права та гідність людини”. Завдяки цим заходам учні розширили знання про культуру, історію, традиції різних народів європейських країн.

 Учні школи із захопленням між проведеними уроками старались донести свою любов до рідної землі, повагу до інших країн, які так підтримують нас у цей вкрай важкий час. Зі святом нас усіх!

Переглянути фото, відео

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *