Акція “16 днів проти насильства”

Щорічно  в період з 25 листопада по 10 грудня в усьому світі проводиться акція «16 днів проти насильства» з метою привернення уваги до проблем подолання будь-яких форм насильства, у тому числі насильства в сім’ях, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок.

У знак підтримки, люди у всьому світі пов’язують помаранчевою стрічкою свій одяг. Це офіційний колір протидії насильству, що символізує світле та вільне майбутнє.

Період акції охоплює наступні важливі дати:

  • 25 листопада – Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок;
  • 1 грудня – Всесвітній день боротьби зі СНІДом;
  • 2 грудня – Міжнародний день боротьби з рабством;
  • 3 грудня – Міжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями;
  • 5 грудня – Міжнародний день волонтера;
  • 6 грудня – Вшанування пам’яті студенток, розстріляних у Монреалі;
  • 10 грудня – Міжнародний день прав людини.

   В час, коли російська агресія набула величезних масштабів, проведення акції «16 днів проти насильства» найбільш актуальне для нас, українців. Саме зараз як ніколи раніше ми це відчуваємо на собі. Біль , сум, горе, плач… Але поряд йдуть такі слова як любов, вірність, відданість, допомога, щедрість. Тому всі згуртувавшись, ми неодмінно  переможемо насильство над нашою нацією.

Учні нашої школи не стали осторонь цієї проблеми. Впродовж усієї акції всі учні взяли активну участь у її проведенні. Різноманітна кількість заходів: виховні години на дані теми, перегляд відео та презентацій, анімаційних фільмів, випуск газет, конкурси малюнків. Завершується акція «16 днів проти насильства» саме 10 грудня, коли весь світ відзначає Міжнародний день прав людини. Ти людина, а значить маєш права.

«Для мене не важливо, на чиєму боці сила; важливо те, на чиєму боці право». (Віктор Гюго)

Переглянути фотоматеріали

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *