З ДНЕМ ВИШИВАНКИ!

Вітаємо всіх з яскравим, життєдайним та улюбленим святом мільйонів українців – З Днем Вишиванки!!!

Вишиванка – це наша національна гордість, це символ здоров’я та краси, чистоти почуттів та глибини безмежної любові до Батьківщини, оберіг щасливої долі та родової пам’яті. Це – спадок нації, це  – наша національна святиня! Мудрість і сила тисячолітньої традиції, яка несе в собі духовне багатство, зв’язок багатьох поколінь, є ознакою української ідентичності.

Щороку третього четверга травня відзначається Всесвітній день вишиванки. Це справжнє свято, яке спалахує розмаїттям кольорів. Воно покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського одягу. У цей день в кожному куточку Землі українці одягають свої найкрасивіші вишиті сорочки, заявляючи усьому світові, що вони – представники українського народу, який був, є і завжди буде і що українську історію, культуру, українську душу не знищити нікому.
І хоча це свято досить молоде – йому лише 13 років, але до нього долучаються українці по всьому світу! Бережімо та шануймо своє рідне, українське!

Цього року День вишиванки особливий. Бо наш національний одяг – ніби другий національний прапор: згуртовує, додає віри в нашу перемогу і наповнює неймовірною силою духу і тіла, які українці готові віддати за волю і за свою Україну.
Слава Україні! Героям слава!

Одягайте свої вишиванки та нехай весь світ побачить, яка прекрасна наша Україна і її символи.

Переглянути відеоматеріали



 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *