Перемога, свята перемога…

Для жителів нашого села 9 травня – це особливий день. Кожен з них чекає його, щоб разом з усією громадою поіменно згадати імена загиблих в роки Другої світової односельчан, вклонитися їх пам’яті, схилити голову в знак пошани і скорботи.

Традиційно до урочистостей долучилась і наша шкільна родина. Святковою колоною вирушили школярі та педагоги до місця проведення мітингу – пам’ятника воїнам – односельчанам. Після покладання квітів учні несли почесну варту біля могили загиблих бійців.

У своєму виступі діти згадали про ті  нелегкі роки, які довго і виснажливо вели  наших воїнів до переможного травневого дня 1945 року. Подякували за подвиг живим ветеранам, згадали тих, хто не дожив до цих днів. Не оминули і подій сьогодення, коли мир і суверенітет України знову відстоюють наші бійці ( поезія «Молитва кіборга» у виконанні учнів 9 класу Войтюка Р., Войтюка В., Мриха Б., Нечмілова Є.). До поетичного слова долучилась і пісня «Маки червоні» у виконанні учениці 7 класу Рябової Ю. А завершився виступ наших школярів піснею «Це моя Україна».

Завершились урочистості з нагоди Дня перемоги над фашизмом  у ІІ Світовій війні покладанням вінків і квітів на місцевому кладовищі до могил загиблих бійців.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *