День української писемності та мови: вшануймо мову

Одна вона у нас така –
Уся співуча і дзвінка,
Уся плакуча і гримуча
Хоч без лаврового вінка.
(Т.Шевченко).

        Найбільше і найдорожче добро в кожного народу – це його мова. Ота жива схованка людського духу. Його багата скарбниця, в яку народ складає і своє життя, і свої сподівання, розум, досвід, почуття.
        Щорічно 9 листопада (день вшанування пам’яті Преподобного Нестора-Літописця) у нашій країні відзначається День української писемності та мови.


       
Цього дня, це вже стало традицією, що в День української писемності та мови, традиційно проходить акція «Радіодиктант національної єдності». Ця акція була розпочата в 2000 році і ось уже 20 років щороку всі бажаючі можуть продемонструвати свою єдність з тими, хто любить і шанує українське слово. Учні та педагоги нашої школи долучилися до написання традиційного XX ювілейного диктанту. Бажаючі брали  участь у написанні радіодиктанту, щоб не тільки з’ясувати, чи добре знають українську мову, а й продемонструвати єдність з усіма, хто любить і шанує українське слово.
Учні 1 класу мали змогу показати свої знання, ерудованість та кмітливість під час мовного конкурсу: «Знавці рідної мови». А учні 4 класу написали диктант «Українська гостинність».Учні 5 класу переглянули відеоматеріал «День української писемності та мови», намалювали малюнки.

https://photos.app.goo.gl/ZUSbq44cUKt5xHLo6

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *