Шкільна Шевченкіана

Уже доброю традицією на початку березня  стало проведення у нашому закладі шкільної Шевченкіани. І хоч цього року вона припала на період дистанційного навчання, це не стало перепоною для  тих, хто знає, любить та активно пропагує творчість Кобзаря.

Упродовж 01-05 березня школярі 5-8 класів кожного дня отримували цікаву та пізнавальну інформацію: для перегляду була запропонована презентація «Дорога до Тараса» про екскурсію учнів та вчителів школи у с. Моринці, Шевченкове та  м. Канів у травні 2013 року; онлайн –гра «З’єднай частини прислів’я»; фотоквест «Як добре я знаю творчість Шевченка?». Також школярі познайомилися з цікавими фактами про Тараса Шевченка, розгадували ребуси та кросворди, записали відео виразного читання улюблених творів генія України. Учні 5 класу прослухали круті музичні треки на вірші Т.Шевченка, переглянули презентацію «Маловідомі факти про Шевченка», а також пройшли тест-гру онлайн: перевір, що ти знаєш про Тараса Шевченка (до дня народження Кобзаря).

Учні початкових класів теж взяли активну участь у проведенні шкільної Шевченкіани. Переглянули відео “Цікаві факти з життя Т.Шевченка”, “Садиба у Моринцях, де жив малий Тарас Шевченко”. Розучили пісню на сл. Шевченка “Зацвіла в долині”. Розгадували кросворди, провели конкурс на кращу ілюстрації до творів Т.Шевченка, виготовили колаж «Наш Шевченко». Також декламували вірші.

Переглянути фото, відео

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *