Кольоровий тиждень мистецтва

Тиждень мистецтва у гімназії оголошено кольоровим.
День перший, синій. Це колір, насамперед, мирного неба та Державного прапора України. Україна ж починається з кожного із нас, тому учні 6-9 класів сьогодні відвідали музей історії села Грузьке.

Цікава народознавча експозиція музею та захоплююча розповідь бібліотекарки Ткач Світлани Пилипівни не залишила нікого байдужим, бо всі разом ми не лише розглянули експонати, а навіть провели паралелі зі зразками світового мистецтва, поповнили знання з історії, етнографії і навіть фізики.

Кожен українець знає, що синій без жовтого не гуляє, тому другий день тижня мистецтва був жовтого кольору. Природа нам підіграла і подарувала сонячну погоду, яка, безумовно, чудово вплинула на настрій учнів 1-4 класів, які сьогодні провели екскурсію до музею історії села Грузьке. Наймолодшим школярикам було цікаво розглядати експонати та слухати розповідь бібліотекарки Світлани Пилипівни, яка другий день поспіль тісно співпрацює зі шкільною родиною.

11 жовтня у світі відзначається Міжнародний день дівчаток, тому третій день мистецького тижня – рожевий, бо ж кожна дівчинка трішки Барбі. Тому сьогодні дівчатка отримали привітання зі святом, а учні 2 класу провели гру «Комплімент». Шестикласники познайомилися з творчістю сучасної української художниці Євгенії Гапчинської та художника Олега Шупляка, автора картин – ілюзій. Учні 9 класу відкрили для себе творчість неперевершеного Нікіти Тітова, переглянули та обговорили його роботи, які вражають актуальністю й майстерністю. А ще триває фотоквест «Осінь – це…», зараз у фаворі фото з хризантемами та яблуками. Всі учні активно долучилися до проведення заходів кольорового тижня, проявили власну творчість і креатив.

Четвер був білим, бо саме цей колір став четвертим під час проведення кольорового тижня мистецтва. В українців він завжди був у пошані, бо ж і вишиванка біла, і рушник білий, та й скатертина теж. Це колір урочистості, колір безмежного снігового простору та символічного голуба миру, якого нам всім так не вистачає…Другокласники у цей день переглянули відео «Тварини Півночі», а потім відтворили на папері улюблених звірят. Першокласники познайомилися з творчістю «постачальниці щастя» Євгенії Гапчинської та провели сеанс кольоротерапії. Мистецькі години проведено у 4 та 8 класах: творчість Івана Марчука та Олега Шупляка стала для них приємним відкриттям. Триває фотоквест та фестиваль розмальовок, від кожного фото можна зарядитися неймовірним позитивом та енергією.

П’ятниця… Ну ось і завершився наш кольоровий тиждень мистецтва. Кожен день відповідав своєму кольору, а п’ятниця була веселковою. Першокласники сьогодні відтворювали свої емоції за допомогою смайликів. Учні 2 класу створювали долоньками шедеври живопису, а також переглянули відео про символіку кольорів. А ще розмальовували, фотографували, творили…одним словом, переконалися у безмежжі можливостей мистецтва. Хай цей тиждень залишить яскраву сторіночку у шкільному житті наших дітей. Бо і вчителі, і батьки доклали максимум зусиль, щоб все вдалося.

Переглянути фотоматеріали

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *